EHB välkomnar vår nya vd Martin Gepertz!

Martin Gepertz

Nu har vår nya vd Martin Gepertz snart varit hos oss i två månader! Det har varit en intensiv första tid med många pågående aktiviteter och projekt i organisationen samt arbete med långsiktiga strategier.

-Vi är mycket nöjda med vår rekrytering och Martin är varmt välkommen till EHB! Martins långa erfarenhet inom ett allmännyttigt bolag ger oss möjlighet att ta del av värdefulla insikter och perspektiv. Hans kompetens inom ekonomi och affärsutveckling kommer också stärka vår organisation ytterligare, säger styrelsens ordförande Elisabeth Norman.

Elisabeth Norman med ett flerbostadshus i bakgrunden

Den 1 september tillträdde Martin Gepertz som vd för Enköpings Hyresbostäder. Martin har sedan 2018 haft rollen som vice vd för Västerås allmännyttiga bostadsbolag Bostads AB Mimer, med cirka 12 000 bostäder. Han var bolagets administrativa chef för funktionerna ekonomi/finans, IT, inköp och utveckling mellan åren 2011–2024.

Martin har gått branschorganisationen Sveriges Allmännyttas vd-program, offentliga sektorns managementprogram på Handelshögskolan i Stockholm och har en kandidatexamen i företagsadministration och ekonomi från Mälardalens högskola.

-EHB är ett välskött företag och det är fantastiskt att se att så många i Enköping trivs med att bo hos oss! Att företaget spelar en så viktig roll för kommunen var en av anledningarna till att jag ville ta mig an detta uppdrag. Vi har flera spännande projekt på gång som kommer att bidra till kommunens utveckling. Samtidigt fortsätter vi att fokusera på att erbjuda en bra boendeupplevelse och hållbar förvaltning, säger Martin Gepertz.

Martin Gepertz

Under hösten arbetar EHB vidare med bland annat resultaten i årets hyresgästundersökning, skapandet av trygghetsbostäder i Hummelsta och affärsplanen för perioden 2025–2029. Nu påbörjas även det interna arbetet inför flytten till det gemensamma kontoret intill Västerledstorg. Flytten är beräknad att ske under 2025, samma år som EHB fyller 75 år!

Kontakt

Kontaktpersoner för pressrelaterade frågor kring denna information är Elisabeth Norman, styrelseordförande Enköpings Hyresbostäder, som nås via e-post elisabeth.norman@politiker.enkoping.se och Martin Gepertz, vd Enköpings Hyresbostäder, som nås via e-post martin.gepertz@ehb.se.

Foton: HejFoto