Städbesiktning

En hand med damm på ett finger

När du har sagt upp ditt hyreskontrakt är det viktigt att du så fort som möjligt bokar tid för städbesiktning.

Städbesiktningen utförs oftast i samband med att du har flyttstädat. Planera in din flyttstädning och städbesiktningen så att du har så lång tid som möjligt mellan städbesiktningen och när du ska lämna tillbaka nycklarna. Då får du större möjlighet att hinna åtgärda eventuella brister i din flyttstädning.

Boka tid för städbesiktning nu!

Du bokar din städbesiktning genom att kontakta oss via e-post info@ehb.se eller telefon 0171-62 58 20.

Det är många som flyttar ut samtidigt och de bästa tiderna blir snabbt bokade, först till kvarn gäller!

Förbered dig inför städbesiktningen

Det är viktigt att du flyttstädar och kontrollerar bostaden noggrant inför städbesiktningen. 

Vi vill hjälpa dig så att din utflyttning blir så enkel och smidig som möjligt! Använd gärna vår checklista som vägleder dig i vad du behöver göra och tänka på innan städbesiktningen utförs.

Gör du allt som finns i checklistan minskar du risken för att du behöver åtgärda brister på kort tid eller betala kostnaderna för att åtgärda dem.

Om städbesiktningen inte blir godkänd

Om städbesiktningen inte blir godkänd kan du få en chans att åtgärda bristerna, om det finns tid för det.

Kvarstår brister vid ombesiktningen får du betala kostnaderna för att åtgärda dem samt EHB:s administrationsavgift på 500 kr. Du kan inte få RUT-avdrag på dessa kostnader.

Städinstruktioner

En grön golvmopp i förgrunden. En person i blå kläder och gula handskar samt flyttkartonger i bakgrunden.

Följ instruktionerna som finns i de olika bruksanvisningarna för utrustningen i bostaden och för olika material noggrant för att inte orsaka skador. 

Läs alltid instruktion­erna på rengöringsmedlen noga. Använd aldrig klorin. 

Tänk på att vattnet i Enköping är mycket kalkrikt. Du kan behöva rengöra i flera omgångar med effektivt kalk­borttagningsmedel för att få bort kalkavlagringar på ytor, kranar och liknande.

Om du anlitar en städfirma

Anlitar du en städfirma för att göra flyttstädningen ansvarar du fortfarande för att städningen uppfyller våra krav. Det är därför viktigt att du själv ändå kontrollerar flyttstädningen och bokar in en städbesiktning.

Anlitar du en städfirma kan du ha möjlighet att använda dig av RUT-avdrag för kostnaden. Mer information om RUT-avdrag finns på Skatteverkets webbplats.